Zpět na rubriku

Moře s aerobicem je za námi – ach joooo!!!

Bylo druhého července roku 2009 a spousta z Vás měla určitě mravenčení v těle, protože jste se stejně jako já těšili na dovolenou s aerobicem v italském Caorle. Někdo z Vás jel autobusem – odjezd byl kolem půlnoci z ČB, ale většina z nás jela autem. Z Českých Budějovic je to k hotelu Teresa přesně 638 km.

My s Helenkou jsme vyjížděli v jednu v noci a na místě jsme po hodinové přestávce na italské pumpě byli v 8:30. Cesta příjemná a když jsem to spočítal, cesta tam i zpět nás stála včetně tunelů, dálnice, benzínu i známek 3 850 Kč.

Hned po příjezdu následovala informační schůzka s delegátkou a zároveň majitelkou CK Evou Šulcovou, která nám vysvětlila co a jak, kdy bude ubytování apod. Celý náš zájezd bydlel na hotelu Teresa, což je příjemný rodinný hotel kousek od pláže (cca. 2 minuty chůze). Pokoje pro nás byly připraveny celkem brzo, kolem poledne a hned na to jsme se všichni ubytovali. Čekání na ubytování jsme si krátili mojitem. Po ubytování jsme vyrazili na obhlídku Caorle, k moři atd., prostě na průzkum terénu. Následovala výborná večeře a šup do postele, protože druhý den ráno se šlo poprvé cvičit.

V sobotu jsme se probudili a následovalo šest dní ve stejném rytmu – dvakrát denně cvičení, snídaně, pláž, večeře, bar, bar, bar…, jooo myslím, že v baru Don Pablo na nás dlouho nezapomenou!!! V úterý se většina z nás vydala na výlet do podvečerních Benátek, a byla to nádhera! Dali jsme si okružní plavbu a výlet zakončili večeří v jedné z benátských restaurací kousek od náměstí Sv. Marca. Dny utíkaly rychlostí blesku, v pátek ráno jsme si naposledy dali snídani a bohužel nastartili zpět do ČR, kam většina z nás dorazila kolem 16 hodiny. Zbytek dojel autobusem kolem druhé hodiny ráno v sobotu. Takový byl ve zkratce náš a teď si dovolím použít superlativy – super super super aerobic pobyt u moře, ale vás určitě zajímá víc, tak pojďme na to:

Cesta:

Cesta z ČR je celkem v pohodě, trvá kolem 7-9 hodin, záleží odkud vyjíždíte a jaký provoz chytnete. My jsme jeli trasu Linz, Salzburg, Villach, Udine a Caorle. Celkem 648 km. Platí se tunely na rakouské straně – 9,5 euro + dálnice na italské straně, opět 9,5 euro. Nesmím zapomenout na rakouskou dálniční známku – 220 Kč na deset dní. Benzín je dražší v Itálii, takže doporučuji natankovat v Rakousku.

Ubytování:

Bydleli jsme v hotelu Teresa, což je rodinný hotel kousek od pláže s jednoduchými pokoji. Úklid probíhal každý den. V hotelu byl bar, jídelna, kam se chodilo na snídaně, večeře a kdo chtěl, dostal i oběd. Hotel měl kompletně český personál, takže nebyl problém se domluvit a pánové jistě ocenili české pivečko i české ceny. My jsme tam s Helčou nechali za celý týden 2000 Kč za pití a přiznávám, že jsme se nějak neupejpali (vínečko, cola light a koktejly). Dovoluji si upozornit, to bylo za pití jen na hotelu, o pítí při večerních procházkách a na pláži bude řeč níže! K dispozici bylo i Wi-Fi připojení, ping-pong nebo dětský koutek. Jediný problém byl malinko s parkováním, které nestačilo. Celkově byl hotel moc pěkný a nenáročnému člověku, hledajícímu klid, pohodu, dobré jídlo a příjemný personál postačí.

Jídlo:

To je kapitola sama pro sebe!!! Ale myslím, že když za nás za všechny, kdo jsme byli, napíšu – supeeeeeer, nezmýlím se! Ano snídaně mohly býti bohatší, ale stačily a co se týká večeří nebo obědů, nemám slov. K slyšení byla jen samá slova chvály nebo věty typu: „Ty jo, to je lepší jak od manželky, maminky atd.“ ! Jídlo bylo výborné, k večeři salátový bar + výběr z pěti až sedmi druhů jídel. Na dálku zdravíme pana kuchaře a jeho pomocnice, moc nám Všem chutnalo!!!

Pláž a plážový servis:

Pro rok 2009 získalo Caorle jednu z nejcennějších vlajek světa, označení pláže tzv. modrou vlajkou. To znamená nejen čistou vodu, ale i udržované pláže a skvělý servis. Na rovinu říkám nejen za sebe, ale i za dalších několik desítek lidí z naší party, Caorle si jí zaslouží a jen tiše dodávám, kam se hrabe Řecko nebo Chorvatsko! Kdo chtěl, mohl si zaplatit plážový servis na týden za 1 300 Kč. Skládal se ze slunečníku, dvou lehátek + možnosti využívat na pláži vše, co tam bylo, jako třeba hřiště na beach volejbal, dětský koutek, krásné záchody atd. Teď k pláži a službám – jestli čekáte záporná slova, radši dál nečtěte!!! Moře krásně čisté, nikde ve vodě ani na pláži žádné odpadky, nedopalky. Každý den se pláž uklízela, rovnaly se lehátka, vynášely se popelníky pod slunečníky atd. Na pláži byli záchranáři a podle stavu se každou chvíli aktualizovali i vlajky, takže člověk nemusel ani koukat na moře a věděl i z baru, jestli jsou vlny nebo ne. Součástí naší části pláže byl i jeden z nejlepších barů široko daleko. Jmenoval se Don Pablo a pro nás se stal druhým domovem. Má i své internetové stránky – zde! Výborně tam vařili a hlavně drinky tam byly moc moc chutné, navíc nešizené, takže vám stačila dvě mojita a měli jste jí jak z praku! Tady nám bylo moc krásně, a to jak přez den, kdy jsme tady odpočívali od smaženkování, tak večer, kdy jsme tady zapíjeli snad všechno možné! A tady také létaly eura vzduchem, protože utratit tady za jeden večer v několika lidech více jak 300 euro nebyl problém!

Cvičení:

Cvičení se odehrávalo dvakrát denně před snídaní a večeří v nedaleké tělocvičně, která byla nádherná!!! Jediným problémem bylo horko, které jsme ale vzápětí vychytali otevřením dveří. Tělocvična má i možnost klimatizace, ale nějak jsme nepřišli na to, jak se zapíná nebo nám ji italská kolegyně nechtěla zapnout. Ale do příště už vychytáme i tohle. Jinak jsme cvičili všechno možné, od Bodystylingu, přes Body Bally, Aerobic mix, až po Latino a Dance Aerobic. Všichni chodili poctivě cvičit a my všem za mě a Vendulku moc děkujeme za výbornou atmosféru i soudržnost!!! Byli jste super parta!!!

Celkové hodnocení:

Celkově se nám tam všem moc a moc líbilo. Ano, bylo pár drobností, které třeba neklapli 100%, ale to neklapne nikdy! Caorle je navíc nádherné místo, dovolím si říci ráj pro turisty, kde najdete spoustu vyžití, ať pro děti, nás sportovce – jo, mimochodem, zapoměl jsem na nádhernou 15 km stezku na brusle – též jsme projeli, nebo jen tak pro klasické smaženkáře na pláži. Navíc mentalita místních lidí je opravdu v duchu „turista náš pán“. Prostě a jednoduše to byla super dovolená s aerobikem, kdy jsme si krásně odpočinuli, udělali něco pro svoje zdraví, užili si spoustu srandy a vo, vo, vo tom to je!!!

Díky moc vám všem, co jste byli za super atmosféru a jestli jste naopak nebyli, udělali jste špatně, protože letos to byla opravdu jízda od začátku až do konce!!!

Co příští rok???

Zatím nevíme, ale je možné, že i za 365 dní budeme říkat „Arrideverci Caorle“ !!!

Snad jste to dočetli až sem, jsem se nějak rozepsal!!!

Váš Jirka

[nggallery id=34]

Nahoru