Zpět na rubriku

Osm důvodů, proč na dovolenou do Caorle!

1)      Je to extra blízko!

Když jedete z malebných jižních Čech, jste v Caorle za 7-8 hodin. A za tuhle dobu kolikrát nedojedete ani z jednoho kousku České republiky na druhý. Takže jestli nemáte rádi dlouhé cestování, v letadle blinkáte a vaše dítka by vám při delší cestě udělala z auta kůlničku na dříví, ideální dojezdová vzdálenost.

2)      Není to Bibione!

Teď mne možná někteří z vás sežerou, ale na rozdíl od Caorle se v Bibione moc věcí za 20 let nezměnilo. Což dokládá i úžas většiny navrátilců, kteří se do Caorle vrací po pár letech a nestačí se divit, jak se městečko proměnilo. Mimochodem pozemky v Caorle patří rok od roku k těm nejžádanějším.

3)      Ubytujete se dle vaší nálady!

Nemáte rádi hotely? Nevadí – v Caorle jsou dva moc hezké campy, kde se vám dostane prvotřídních služeb. Nebo naopak jste příznivci luxusu? Také žádný problém. Vybrat si můžete z velké nabídky hotelů různých kategorií, zaměření, stylů, velikostí a je jedno, jestli přijedete autobusem, nebo Maserati. Apartmány? Od jednoduchých, až po luxusní s vlastním bazénem.

4)      Každý večer můžete objevit něco nového!

Osobně jsem typ člověka, který nesnáší tzv. línou dovolenou ala „Mámo, táto, zavřeme se do hotelového komplexu a budeme se jen válet, jíst, spát – když už jsme si to zaplatili.“ To se můžu válet doma u bazénu. V Caorle ale najdete přesně opak. Každý den můžete vyrazit na jiné místo, ať už je to Aquapark, do přístavu, na trhy, do starého centra, lodí do Benátek, na ochutnávku vín, prostě na co jen máte chuť. A zvláště večer, kdy se uzavře nejrušnější část městečka, je úžasná procházka centrem, kde na každém rohu najdete mnoho restaurací, kavárniček, zmrzlináren, atd. Jo a dámy – těch obchodů s oblečením, botami, kabelkami…

5)      Modrá vlajka již několik let za sebou!

Mnoho lidí nejezdí do Itálie, protože si myslí, že v Itálii je špinavé moře. Ne tak v Caorle. Pláž je zde opravdu krásná, moře čisté a servis perfektní od sprch, WC, občerstvení, až po klasické různé animační programy. I proto Caorle získalo již několik let za sebou tzv. Modrou vlajku – tedy potvrzení kvality vody, čistoty pláže a výborného servisu. PS: ano, plážový servis něco stojí, ale pokud vám cca. 350,- Kč na den za dvě lehátka, slunečník, přijde moc, můžete využít veřejnou pláž blízko kostela nebo kterýkoliv kus pláže před slunečníky.

6)      Sportovci si přijdou na své!

Vždy, když jedu na dovolenou, první co mne kromě hotelu zajímá, je možnost sportování – brusle, běh, ping-pong, atd. V Caorle jsem našel svůj běžecký ráj. Když vyběhnete z přístavu směr z Caorle, po chvilce narazíte na úžasnou stezku, která vede podél pobřeží minimálně 11 km směr Benátky. Po cestě máte i dva obchody, kdybyste se potřebovali občerstvit. Povrch – kvalitní asfalt. Nikdo se vám neplete pod nohy jako jinde, sem tam nějaký cyklista. A takový půlmaraton za západu slunce – aaaaaaach. Ovšem i jiné sporty zde mají zelenou. Hrajete rádi tenis, golf, basket, … – není problém. Na vše zde mají sportoviště, včetně krásných tělocvičen, kde jsem se něco nacvičil.

7)      S češtinou a Evou Šulcovou se neztratíte! I to české pivo si zde dáte!

Pro někoho bude tenhle bod spíše negativní, ale vzhledem k tomu, že ne všichni v ČR ovládají nějaký jazyk, může to být velká výhoda. Česky se zde prostě domluvíte. Jednak potkáte mnoho Čechů v campech, na hotelech, mnohé nápisy a informační letáky jsou v češtině, prostě pro neznalce jazyků super oblast. A když vyrazíte do hotelu Luisa nebo Tereza – i to české pivíčko za české koruny tady dostanete (osobně pivo nepiji, ale první na co se mne vždy kolem Caorle mnoho lidí ptá je: „Mají tam české pivo?“). K tomu ještě v letních měsících můžete po celém Caorle potkat majitelku CK Eva Šulcová, Evču, která dokáže nemožné hned a zázraky na počkání. Ať se jedná o rady, co, kdy, kde, nebo pomoc při nemoci, úrazu, zajištění speciálních požadavků, jako třeba tělocvičny na sportování, apod. Sehnání ubytování je samozřejmostí, ať chcete bydlet za pár korun, nebo tisíce na den. Někdy ji podezřívám z toho, že je starostkou Caorle 🙂

 8)      Je to Itálie!

K tomu asi nemá cenu nic psát. Itálii buď milujte, nebo nesnášíte. Osobně ji miluji, a když se mne někdo ptá, kde si dovedu v případě nouze představit život, pak právě tady. V Itálii na různých místech už jsem byl tolikrát, že to ani nedokážu spočítat. Ale to je na každém z nás, pro co jeho srdce bije a který národ je mu blízký. Stejně tak jako někdo nedá dopustit na Chorvatsko, které osobně přímo nesnáším, a dvě návštěvy stačily, tak já nedám dopustit na Itálii. Takže…Ci vediamo a Caorle!

 PS: nejsem smluvní prodejce zájezdů, ani jsem za těchto pár vět nedostal od Caorle zaplaceno. To je tak na okraj pro rýpali a hatery 😉

Nahoru