Zpět na rubriku

All Inclusive Fitness pobyt – Kréta 2013…jak bylo?

Hezký den Všem,

je 29.9.2013, krátce po poledni, a mne to nedá, abych nesednul k počítači a ještě plný dojmů z parádního fitness pobytu nenapsal pár řádek a hlavně recenzi ***** hotelu Galini Sea View na Krétě. Nejdříve ale pár slov o tom, jak jsme se měli a co všechno s CK Lenka a mojí maličkostí můžete zažít, když s námi vyrazíte cvičit.

Náš pobyt odstartoval 21.9.2013 v časných ranních hodinách. S Helenkou jsme z Českých Budějovic vyráželi kolem půl jedné a auto jsme na Parkingu D pražského letiště zamykali v půl třetí. Osobně Parking D doporučuji, protože na týden to i s dopravou na Terminál 1,2 stojí 750,- Kč a vše lze dopředu zamluvit přes internet. Naše cvičící parta se sešla na letišti Václava Havla v Praze ve tři ráno. Odlet byl v 5:20 se společností Travel Service. Ani tentokrát jsme se nevyhnuli klasicky českému – honem, honem mámo, táto, nebo nám to uletí. V klidu jsme si tedy vystáli odbavovací frontu a světe div se, neuletělo nám to. Pořád jsem nějak nepochopil, kam se všichni ženou, když ví, že právě proto je na odbavení charterových letů kolem 120 minut.

Let byl velmi klidný. Trval dvě hodiny a čtyřicet minut. Po tomto čase jsme dosedli s letadlem v Chanii na letišti, kde už nás očekávala delegátka Veronika naší přátelské cestovní kanceláře Afrodita a vzhůru do hotelu, kam jsme dorazili po půl hodině jízdy. O hotelu se rozepíši dále, takže ho nyní moc popisovat nebudu.

Na recepci jsme dostali pásky na All Inclusive a ubytování pro nás bylo připraveno kolem půl jedné – tedy dvě hodiny po příjezdu na hotel, což si myslím, je velmi slušný čas. Mezitím jsme objevovali zázemí hotelu a … ano … místní alko i nealko drinky.

První cvičení nás čekalo druhý den ráno. Naplánoval jsem nám to od 8:00 a od 18:00. Takto jsme cvičili celý týden. Pobyt se nesl v duchu cvičení, opalování, koupání, výletů, večerních koktejlových dýchánků a velmi, velmi kvalitního jídla. Po týdnu na tomto krásném ostrově jsme se ale museli bohužel začít loučit a nebylo to lehké. V šest ráno rychlá snídaně, cesta na letiště a odlet zpět do naší vlasti. Ze slunečného pobřeží Kréty a 32 st. do slunečné Prahy a 12 st.

Po příletu jsme se stačili už jen rozloučit s tím, že se spoustou cvičenek z naší úžasné party se uvidím v listopadu na Konopišti, kde nás čeká fitness víkend, bohužel bez All Inclusive.

My jsme s Helčou ještě vyrazili do sídla CK Lenka, odevzdali aparaturu, gumičky, expandery, overballky a nabrali směr České Budějovice, kam jsme dorazili kolem sedmnácté hodiny.

Na konec rychlého popisu musím opět uznat, že kombinace cvičení a All inclusive programu v kvalitním hotelu, kde je počítáno s plochou na cvičení, nemá chybu. Když jsme u toho – zajímá Vás co hotel, jídlo, plocha na cvičení, personál, nebo jaká je vlastně Kréta?

Jdeme na to!

Cesta:

Na Krétu se lze dostat i bez letecké dopravy, ale je to na dvoudenní maraton (autobus + trajekt), takže jsme raději sedli do letadla společnosti Travel Service a za necelé tři hodiny byli na Krétě. Konkrétně na letišti Chania. Let tam byl velmi klidný, zpátky už to s námi trošku házelo. K tomu se ještě přidala častá změna letových hladin v důsledku přeplněného vzdušného prostoru nad Evropou, takže některým se v letadle dělalo špatně.  Ovšem vše dobře dopadlo a oba lety jsme si užili. Byť zpáteční byl o dvě hodiny opožděn. Transfer z letiště do hotelu Galini Sea View trval cca třicet minut klimatizovaným autobusem. Na závěr upozorňuji na váhu zavazadel. Na Krétě jsou velmi přísní a nadváha každého kila se připlácí. Každých osm kilo stojí třicet euro. Takže pokud máte třeba váhu zavazadla 16,8 kg (limit u TS je 15 kg/zavazadlo), připravte si příplatek třicet euro. Usmlouvat se to nedá, opravdu jsou přísní. Takže doporučuji ty nejtěžší věci dát do kabinového zavazadla.

Ubytování:

Naším útočištěm pro letošní fitness pobyt u moře se stal ***** hotel Galini Sea View, který leží cca deset kilometrů od Chanie v letovisku Agia Marina na krétském ostrově. O samotné Krétě bylo napsáno mnoho a mnoho textu, takže se jí věnovat nebudu, snad jen, že je to největší řecký ostrov. Hotel je umístěn na kopci, což mu propůjčuje nepopsatelný výhled na moře přímo z bazénu, barů, jídelny atd. Prostory hotelu jsou velmi čisté a o úklid se stará armáda uklízeček, které snad nikdy nespí. Vybavení hotelu je velkorysé, od velkého venkovního bazénu s hloubkou od 0,5 do 1,5 metru. Dále nechybí vnitřní bazén, fitness centrum, PC koutek, herna pro děti a dospělé, sauna, italská a čínská á la carte restaurace, bary, masážní křesla, turecké lázně, masáže atd. Pokoje jsou velmi prostorné a každý má svůj balkon, kde obvykle stojí stůl a židle pro večerní posezení. Vybavení pokojů odpovídá ***** kategorii, tedy lednička, trezor, klimatizace LCD TV, telefon, kabelové připojení k internetu, fén a co nás velmi překvapilo, byl masážní sprchový kout. Tady by to možná chtělo návod na obsluhu. Ten nám chyběl, takže to byla metoda pokus, omyl. Ručníky se měnily každý den, stejně tak se uklízelo a stlalo každý den. Co velmi oceňuji je, že veškerý personál umí anglicky, takže pokud i Vy umíte anglicky aspoň na úrovni A2, nebudete mít problém a pokud umíte na úrovni B1/B2, budete si v hotelu připadat jako v České republice. Dokonce i delegátka vše vyřizovala v angličtině.

Jídlo a pití  All Inclusive:

Pokud máte rádi zdravější kuchyni a spoustu zákusků, budete si připadat jako v ráji. Od snídaně, přes svačiny, po večeři a pozdní zákuskové orgie kolem třiadvacáté hodiny večerní. Výběr jídla byl v hotelu na špičkové úrovni, včetně (to jsem zažil poprvé) speciálního koutku pro lidi co drží dietu. Tam jste mohli najít nízkokalorická jídla, jídla dělané v páře, apod. Rozmanitost byla úžasná a ani za týden jsem nestačil vše ochutnat. Spousta zeleniny, ovoce, nechyběli šneci, slávky, chobotnice, prostě ráj. K tomu všemu hromada výborných zákusků. Co se týká pití, klasické All Inclusive. Nápoje místní výroby, ale za příplatek jste si mohli dát tradiční světové destiláty. V ceně pobytu je i servírovaná večeře v á la carte restauracích – čínské a italské. Doporučuji objednat hned po příjezdu, jinak se na Vás nedostane. Kapacita je poddimenzovaná. Čínskou vřele doporučuji, italskou už méně. Hotel byl naplněný až po okraj, takže se někdy stávalo, že jste na stůl museli chvilku čekat. Nám to nevadilo, ale raději upozorňuji, protože někomu by to vadit mohlo. Snídaně jsou do jedenácti, večeře dokonce až do půl desáté. A personál? Někdy velmi snaživý, někdy laxnější. Ale když utrousíte nějaké to euro, budou o Vás pečovat jako v bavlnce.

Pláž, bazény a servis:

Hotel má velký venkovní bazén, vnitří bazén a pláž. Nejdřív se budu věnovat pláži. Ta je společná ještě s hotelem Galini Beach, takže o místa je celkem bitka. Navíc je prostor celkem neorganizovaný, takže se Vám může stát, že se Vaše lehátko v průběhu dne ocitne i o dvacet metrů jinde. Moře je ovšem luxusní. Příjemně slané, teplé a velmi čisté. Pláž menší a na mnoha místech né moc udržovaná (vajgly, papírky, kusy dřeva).  Z hotelu je to na pláž cca pět minut. Sjedete výtahem, projdete uličkou a po přechodu silnice jste u moře. Vzdálenost cca 300 m. Na pláži máte možnost využít All Inclusive, stejně tak jako jídelnu hotelu Galini Beach. Osobně pláž a servis kolem ní beru jako jediné menší mínus velmi luxusního hotelu. Ovšem i na toto mínus se dá vyzrát. Stačí popojít kus vedle a zaplatit si dvě lehátka + slunečník na upravené pláži. Cena cca pět euro, nebo si stačí dát nějaký ten drink a máte to zadarmo. A nyní vzhůru k bazénu. Ten je velký, různě hluboký, ovšem lehátek opět málo, takže kdo přijde kolem desáté dopolední, leží většinou na trávě. Bar u bazénu na 1* a animační tým též super. Nejoblíbenější hra animačního týmu byla kupodivu hod mokrou houbou na animátora.

Cvičení:

Po Caorle v Itálii jsme zde měli ten nej prostor na cvičení, a to kongresový sál, kde bylo nejen čisto, ale i klimatizace a záchody přímo vně sálu, takže žádné létání po hotelu na wc. Cvičili jsme dvakrát denně šedesát minut. Po Zumba manii v roce 2010 a 2011 se všichni opět dožadovali klasických forem jako je Dance Aerobic, Bodystyling, Interval Training a Aktivní stretching. Za celý pobyt jsme odcvičili dvanáct lekcí se skoro 100% účastí, velké díky cvičenkám a cvičencům, že do toho šli naplno! Jste jedničky!!!

Celkové hodnocení pobytu:

Pokud bych měl být stručný, tak bych řekl pouze – bombaaa. Hotel úžasný, místo úžasné, jídlo a pití výborné, cvičení pecka, ale co bylo úplně nejlepší, byla parta, která se letos sešla. Od ročníku 1988 až po ročník 1954. Všichni táhli za jeden provaz, navzájem se podporovali, večer jsme se sházeli na baru v plném počtu, jezdili spolu na výlety, prostě nemělo to chybu. Osobně se vždy snažím, aby k moři jezdila skupina maximálně dvacet, dvacetpět lidí a vidím, že dělám správně. Ve větším počtu už to není tak intimní a stmelující. Všem z tohoto zájezdu velké díky, bylo to s Vámi super!!!

Kam příští rok?

Abych pravdu řekl, v září 2013 zatím nemám jasnou představu, kam příští rok se cvičením k moři. Každé místo má své. Každému z Vás se líbí něco jiného. Co vím určitě je, že s CK Lenka. Zatím jednáme, hledáme hotely s místem na cvičení a slibuji, že hned jak bude vyjednáno, dám Vám vědět, abyste si mohli rezervovat termín Vaší aktivní dovolené.

Závěrem snad jen díky Všem zúčastněným, CK Lenka a mé drahé polovičce, která mi vždy se vším pomáhá na 1*!

Jirka

FOTOGALERIE ZDE

 

Nahoru