Zpět na rubriku

Maminky, tatínkové – nechte děti běhat pro radost!

Doběhneš jako první  – jasný! Co děláš – neumíš běžet rychlejc? Jak to, že jsi až třetí?!!! To jsou věty, které jsem za poslední víkend slyšel při závodech dětí – ano čtete správně dětí  – na sranda závodech. Musím říci, že mi spadla brada, protože tohle jsem neslyšel ani na atletických závodech, olympiádách, apod., kde o ty výsledky jde o něco více než v doprovodných závodech běžeckých seriálů.

Osobně je mi dětí, které mají podobné rodiče velmi líto, protože přesně takto vzniká nechuť k pohybu. Zvlášť, když na dítě řve máma, která vypadá jak vyvržený vorvaň a na váze má zrychlení z nuly na sto dvacet za tři sekundy.

Ve věku, kdy děti tyto závody běhají, by to naopak mělo být o podpoře, o tom, aby je to bavilo, o ukázání, že běh je super relax a že když je to bude bavit, že se mohou pak přihlásit do dospěláckých závodů.

Co mne ještě zaskočilo je, že tohle chování vidím z 90% u maminek, než u tatínků. Kolikrát jsem viděl tatínka, jak mamince řekl, ať už je radši zticha. Nevím, kde se to v poslední době u mamin bere. Možná se chtějí chlubit na Facebooku, Instagramu, jak jsou jejich děti dobré, ale to už je pak o tom, že si chtějí hladit svoje ega, namísto, aby jim šlo o děti.

Takže milé mamči, ale i taťkové … pokud vaše dítko není atlet, který se připravuje v atletické třídě, nechte ho běhat pro radost a nekažte mu dětství svým mega egem a kvůli statusu na facebooku. Můžete mu totiž tenhle parádní relax-sport totálně zhnusit.

Díky!

Jirka

Nahoru